Volontär på Trollebo

Vi välkomnar volontärer i alla åldrar från alla länder året om. De flesta kommer till oss genom Wwoof, som är en världsvid organisation för människor som vill praktisera på en ekologisk gård. Det är en win/win situation för alla parter. Volontärerna får mat och husrum mot 4 - 6 arbetstimmar om dagen. Internationella volontärer får upp uppleva ett nytt land på ett annorlunda sätt samtidigt, som de lär sig något de aldrig har prövat på förut eller lär sig mer om något de kan lite grann, t ex Janine från Schweiz på bilden som fick vara med att rädda livet på killingar som förlorade sin mamma. Varje dag åkte hon till närmaste bondgård med cykel eller fyrhjuling för att hämta ersättningsmjölk till nappflaskan. Det blev ett minne för livet och hon fick så starka band till Trollebo att hon kom tillbaka på semester något år senare med sina föräldrar.

För oss värdar är det mycket berikande att möta och lära känna människor, som vill ha en förändring, som vill lära sig saker och som är beredda att arbeta hårt på vägen. Våra volontärer har ofta det gemensamt att de är passionerade och att de vill förändra världen. De flesta är dessutom mycket kreativa och har stor talang inom konstnärliga grenar. Som Janine, som är en gudabenådad violinist och spelade en svensk folksång för oss i solnedgången nere vid vattnet. Det glömmer aldrig vi.

Vi ser våra volontärer som gåvor och vill att deras vistelse ska uppfylla deras förväntningar. Vi tar dem till platser de vill besöka i närområdet och ser till att de får göra det de vill lära sig mer om. Vi tar Janine som exempel igen. Hon ville rida, men var inte så säker. Då lärde vi henne grunderna i True Connection, en metod vi använder i djurhantering här på gården, och hjälpte henne steg för steg så att hon kunde rida ut själv innan hon åkte hem. Delad glädje är dubbel glädje.

Välkommen med din ansökan! Maila till Maria på maria.waxin@gmail.com.

Minimivistelse är 2 veckor.